Wat is een brouwerij?

WAT IS DE BETEKENIS & DEFINITIE VAN BROUWERIJ?

Een brouwerij is een bedrijf dat bier produceert. In een brouwerij worden water, mout, hop en gist gemengd om het populaire drankje te bereiden. In Nederland zijn er ongeveer 300 brouwerijen die bier brouwen.

Al in de oudheid werd bier gemaakt van verschillende graansoorten. Sinds de middeleeuwen is het brouwproces steeds meer geprofessionaliseerd. In abdijen brouwden monniken bier om geld te verdienen of om edelen van bier te voorzien. Naarmate de brouwerijen groeiden, werd bier steeds populairder als vervanger van het vervuilde drinkwater. Een explosie van brouwerijen zorgde ervoor dat de meeste steden in Nederland vele tientallen brouwerijen binnen de muren had. In die tijd bevatte het bier minder alcohol, was zuurder en had geen constante kwaliteit. De industriële revolutie zorgde ervoor dat het productieproces van bier kwaliteitsslagen kon maken. Vooral het gistingsproces kon veel beter beter sturen. Hierdoor ontwikkelden brouwerijen grote fabrieken die hun bieren wereldwijd konden verkopen.

Call Now Button
Are you 21 or older? This website requires you to be 21 years of age or older. Please verify your age to view the content, or click "Exit" to leave.

Pin It on Pinterest

Share This