Traditionele Mexicaanse kalkoenchili met pilsner van Stu Mostow

Gerechten met bier

AANTAL PORTIES: 4 | BEREIDINGSTIJD:  3-4 uur 

Bierrecept Recept met bier chili kalkoen pilsner Paoter Gustaaf

Ingrediënten

  • 2 chili peper, schoongemaakt
  • 1 Jalapena peper, stam verwijderd
  • 1 theelepel adobosaus
  • 33 ml olijfolie
  • 750 gram drumsticks van kalkoen
  • Zout en vers gemalen zwarte peper
  • 1/2 grote ui, gehakt
  • 2 knofloontenen, fijngehakt
  • 1 eetlepel cacaopoeder (ongezoet)
  • 1/2 eetlepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 75 ml tomatenpasta
  • 800 gram bliktomaten
  • 1 flesje (330cl) Stu Mostow Pilsner
  • 400 gram pintobonen, uitgelekt

Voor de garnering: Limoenpartjes, zure room, gehakte rode ui, gehakte verse koriander, en gesneden avocado.

Bereidingswijze
1. Bak de chili pepers in 2 minuten in een kleine pan op middelmatig vuur tot ze donker worden in kleur en gaan geuren. Stop ze in een blender en voeg 1 kop kokend water toe. Laat 10 minuten. Voeg de Jalapena peper en de adobo toe en meng de producten. Ze het geheel nu opzij.

2. Verhit olijfolie in een zware braadpan of slowcooker op middelmatig vuur. Besprenkel de kalkoen met zout en peper. Bak de drumsticks tot ze rondom bruin zijn in ongeveer 10-12 minuten. Haal ze uit de pan.

3. Verlaag de temperatuur iets en voeg de ui en de knoflook toe aan de pan. Bak de ui, af en toe roerend tot de ui zacht en doorschijnend is, in 8 tot 10 minuten. Meng het geheel met de cacao, komijn, oregano en cayennepeper en bak ongeveer 2 minuten.

4. Voeg de tomatenpasta toe en wacht nog 2 minuten.

5. Voeg nu de gereserveerde chilipuree toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel al roerend ongeveer 3 minuten koken.

6. Voeg nu de tomaten, drumsticks, het bier en 2 kopjes water toe. Breng aan de kook.

7. Laat het zachtjes sudderen, tot het vlees teder is en gewoon van het bot valt (90 – 115 minuten). Als dit klaar is verwijder de kalkoen uit de pan en laat een afkoelen. Verwijder nu de huid en botten van het vlees. Hak het vlees in stukken en gooi het weer in de pan.

8. Voeg tenslotte de bonen toe en laat het sudderen. Je kan extra water toevoegen indien nodig. Laat 30-35 minuten sudderen en breng alles op smaak met zout en gemalen chilipeper.

Serveer chili met limoenpartjes, zure room, rode ui, gehakte koriander, en gesneden avocado.

Buon appetitos!

 

 

Recepten met bier

Brouwerij Paoter Gustaaf

Ge kunt ons volgen op social media!

Paoter Gustaaf

Speciaal bier van Paoter Gustaaf in uw assortiment?

 

Telefoon
+31624465432

Email
info@paotergustaaf.nl

4 + 4 =

Call Now Button
Are you 21 or older? This website requires you to be 21 years of age or older. Please verify your age to view the content, or click "Exit" to leave.

Pin It on Pinterest

Share This