Plaatpizza bospaddestoelen met pilsner van Hertog Jan

Gerechten met bier

 AANTAL PORTIES: 3-4 | BEREIDINGSTIJD:  30 min – 45 min  | Receptuur door Gemma Dols (Publieke Werken)

Bierrecepten Publieke Werken Paoter Gustaaf Plaatpizza Bospaddestoelen

Ingrediënten

2 rode uien in parten

1 teen knoflook in plakjes

olijfolie

500 gram (kant en klaar) pizzadeeg

150 ml creme farce

1 tl gedroogde tijm

300 gr gemengde bospaddestoelen

takjes verse tijm, oregano en rozemarijn

120 gram gorgonzola

2 el parmezaanse kaas in vlokken

2 el verse peterselie

zeezout, verse peper

Bereidingswijze

Oven verwarmen op 220 graden. Doe olie in koekenpan en bak de uien langzaam zacht. Neem uit de pan en voeg nog wat olie toe en bak de paddestoelen met de knoflook op hoog vuur, 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Leg het deeg in een rechthoek op de ingevette bakplaat, bestrijk met losgeroerde creme fraiche en bestrooi met tijm. Schik daarop de paddestoelen en druppel het sap uit de pan erover. Schik daaromheen de uien, gorgonzola en de verse kruiden. Bestrooi met parmezaanse kaas en bedruppel de randen met olie.

Bak ca 15 min goudbruin in de oven. Strooi er verse peper, zeezout en peterselie over.

Lekker met een salade en rijpe peer.

Recepten met bier

Brouwerij Paoter Gustaaf

Ge kunt ons volgen op social media!

Paoter Gustaaf

Speciaal bier van Paoter Gustaaf in uw assortiment?

 

Telefoon
076-7002545

Email
info@paotergustaaf.nl

14 + 4 =

 
Voor deze website moet je 18 jaar of ouder. Verifieer je leeftijd of klik op "Exit"

Pin It on Pinterest

Share This