Plaatpizza bospaddestoelen met pilsner van Hertog Jan
Gerechten met bier
AANTAL PORTIES: 3-4 | BEREIDINGSTIJD: 30 min – 45 min | Receptuur door Gemma Dols (Publieke Werken)
Ingrediënten
2 rode uien in parten
1 teen knoflook in plakjes
olijfolie
500 gram (kant en klaar) pizzadeeg
150 ml creme farce
1 tl gedroogde tijm
300 gr gemengde bospaddestoelen
takjes verse tijm, oregano en rozemarijn
120 gram gorgonzola
2 el parmezaanse kaas in vlokken
2 el verse peterselie
zeezout, verse peper
Bereidingswijze
Oven verwarmen op 220 graden. Doe olie in koekenpan en bak de uien langzaam zacht. Neem uit de pan en voeg nog wat olie toe en bak de paddestoelen met de knoflook op hoog vuur, 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Leg het deeg in een rechthoek op de ingevette bakplaat, bestrijk met losgeroerde creme fraiche en bestrooi met tijm. Schik daarop de paddestoelen en druppel het sap uit de pan erover. Schik daaromheen de uien, gorgonzola en de verse kruiden. Bestrooi met parmezaanse kaas en bedruppel de randen met olie.
Bak ca 15 min goudbruin in de oven. Strooi er verse peper, zeezout en peterselie over.
Lekker met een salade en rijpe peer.

Recepten met bier
Brouwerij Paoter Gustaaf
Ge kunt ons volgen op social media!
Paoter Gustaaf
Speciaal bier van Paoter Gustaaf in uw assortiment?
Telefoon
+31624465432
Email
info@paotergustaaf.nl