Pannetje mosselen in blond bier van Paoter Gustaaf
Gerechten met bier
Receptuur door: George Tacq | 4 personen | bereidingstijd: 20-30 minuten
Met mosselen kun je perfect variëren. Een klassieke bereiding van mosselen is het koken van de mosselen in wijn maar je kunt hiervoor ook bier gebruiken. Een Eej Kul van Paoter Gustaaf doet het heel goed.
Ingrediënten
4 kg mosselen
2 uien
2 prei
2 winterpeen
4 tenen knoflook
80 gr bladselderij
1 tl tijm
3 el olijfolie
2 flesjes Paoter Gustaaf – Eej Kul
(versgemalen) peper
Bereidingswijze
1. Spoel de mosselen verscheidene keren in ruim koud water.
2. Laat de mosselen tussendoor 5 min. in het water liggen.
3. Verwijder de kapotte schelpen en schelpen die openstaan.
4. Laat ondertussen de mosselen uitlekken.
5. Snij ondertussen de uien in ringen en pers de knoflook.
6. Snij de prei en winterpeen in dunne plakjes.
7. Snij de bladselderij in grove stukken.
8. Verhit de olie in de mosselpan en bak de knoflook en uienringen 1 min.
9. Voeg daarna de prei, wortel en tijm toe en bak deze mee tot de wortel iets zachter is.
10, Tot slot de selderij erbij en bak deze nog even kort mee.
11. Voeg de mosselen en het bier toe.
12. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 7-9 minuten gaar.
13. Schud de pan regelmatig, dan worden alle mosselen tegelijk gaar.
14. Breng de mosselen op smaak met peper.
15. Schud om en verwijder dichte schelpen.
16. Serveer de mosselen in de pan.
Tip – Lekker met frites of stokbrood. – Maak de hoeveelheid met bovenstaande ingrediënten voor 4 personen in twee keer. Wel zo smaakvol.

Biercuisine
Brouwerij Paoter Gustaaf
Ge kunt ons volgen op social media!
Paoter Gustaaf
Speciaal bier van Paoter Gustaaf in uw assortiment?
Telefoon
+31624465432
Email
info@paotergustaaf.nl