Horeca ondersteuning

Haal het beste uit je horecazaak!

 

Hier vind je horeca tips & trucs voor iedereen die in de horeca werkt. Informatie over bier, tappen, recepten, salestools, rekenmodellen en best practices. Daarnaast vind je hier nieuws en trends uit de horecamarkt en algemene horecakennis.

Bierkennis

Geschiedenis | brouwproces | biertypen | glaswerk |bierproeverijen | foodpairing |recepten | ingrediënten

Tappen

Tapsystemen | Perfecte biertje | Voorraadbeheer | Glaswerk | Taptraining

Salestools

Checklist |Actieplannen | Templates | Richtlijnen

Horecakennis

Actief verkopen | Promotie | Bierbeleving | startersinfo | Personeel | Gastvrijheid | Evenementen |Terras

Recepten met bier

Top 50 speciaalbier recepten 2018 | Foodpairing

Wholesale

Gesloten gedeelte voor wederverkopers en agenten

Gratis bierproeverij

Wanneer u speciaalbieren van Paoter Gustaaf in uw zaak wilt schenken mogen de gasten dat weten. Daarom bieden wij voor potentiele afnemers een gratis bierproeverij aan in uw zaak door onze biersommelier. Zo kunt u uw gasten net iets extra geven. Neem contact op om een gratis proeverij te boeken.

“Dank je wel voor jullie uitstekende ondersteuning!

Meindert de Vries

Horeca biertips: tappen

Onderzoek van de gerenommeerde British Beer and Pub Association wijst uit dat je sales met ongeveer 3% toenemen als je perfecte biertjes tapt. Het is zonde als zulke kansen niet benut! Het onderzoek komt tot drie conclusies:

Klanten lopen weg
Tussen de 30% en 40% van de klandizie gaat naar een andere zaak wanneer bierkwaliteit te laag is.

Klanten bestellen iets anders
Bijna 50% bestelt hetzelfde brouwsel niet meer wanneer de kwaliteit niet goed genoeg is.  ondermaats is

Men is bereid extra te betalen voor kwaliteit
Meer dan 50%  van de klanten is bereid extra te betalen voor een product van hogere kwaliteit.

Hierbovenop komen de 3% toename aan omzet wanneer je  bieren op de juiste manier serveert in je zaak. Dus door tet op de hoogte zijn van de beste taptechnieken en een basale kennis van het gebruik van het juiste glaswerk en temperatuur kan kunnen jouw zaak een flinke boost geven!

Download de top 10 tips voor het perfecte biertje. Kijk hier ook voor meer informatie over tappen en tapsystemen.

Horecakennis

Tips & trucs, horecainformatie, trends en praktische tools voor iedereen die in de horeca werkt.

Brouwerij op wielen

Bent u op zoek naar een unieke beleving voor uw evenement of feest? Huur dan nu onze mobiele brouwerij!

Wholesale

Gesloten gedeelte voor wederverkopers, verdelers en agenten.

Bierkennis: leer alles over bier

Klanten van Paoter Gustaaf zijn ambassadeurs van onze bieren. Daarom willen wij jou graag helpen een bierexpert (zytholoog) te worden. Hierdoor kan jij het verhaal van onze speciaalbieren ook beter aan klanten verkopen. Op deze website en onze nieuwsbrief vind je wekelijks nieuwe artikelen, tools en trends over bier.

Bierspecialisten
Een zytholoog houdt zich bezig met de studie (logos) van zythos (bier). In de horeca betekent dit dat een zytholoog verstand heeft de ingredienten, het brouwproces en de combinatie van bier met eten. Net als een wijnsommelier kan een zytholoog uitstekend de verschillende biertypen met hun karakteristieken herkennen, gebruiken en uitleggen aan de klant.

Interessante feiten
Een echte zytholoog is een fijnproever, is creatief en kan zijn kennis goed overbrengen aan de klant of aan het personeel in de keuken. Niet alleen kan een bierexpert biertypen, glaswerk en ingredienten herkennen. Ook kan een zytholoog bijvoorbeeld de geschiedenis van biertypes vertellen en de juiste bieren met de juiste gerechten combineren.

Horeca biertips: recepten met bier & foodpairing

  Zoals foodpairing (het combineren van gerechten met de juiste speciaalbieren) en bierrecepten worden steeds populairder in de Nederlandse haute cuisine. Er wordt geschat dat foodpairing en koken met bier binnen enkele jaren net zo gewoon wordt als dat nu met wijn. Heeft jouw horecazaak al iets gedaan met deze trend?

Foodpairing: ABC-theorie
Door de ABC-theorie te gebruiken bij het combineren van eten met bier kan je op een eenvoudige wijze de verschillende smaakprofielen beoordelen. De drie onderdelen zijn:

 

  • Accentueren: Oftewel ‘smaak zoekt smaak’, dit zal de ervaring intensiveren; 
  • Brug: De ene smaak ligt in het verlengde van de andere, zodat ze elkaar aanvullen;
  • Contrast: Uiteenlopende smaken die tot een nieuwe, verrassende ervaring leiden.  

Recepten met bier in de opmars

Recepten met speciaalbier als één van de ingrediënten zie je steeds vaker bij Nederlandse restaurants. Aan de ene kant komt dit grotere  populariteit van speciaalbier. Aan de andere kant hebben veel chefs smaaksensatie die speciaalbier aan gerechten en sauzen kan toevoegen ontdekt.

Steeds meer chefs gaan koken met bier waarbij zij speciaalbier tijdens het koken mengen met een gerecht. Daarnaast wordt bier steeds vaker gebruikt in een marinade of saus.

Paoter Gustaaf brengt jaarlijks een boek uit met de beste biergerechten. Download het laatste e-book hier.

 

Verkooppunten

Paoter Gustaaf

Paoter Gustaaf

Graaf Hendrik III laan 137-C
4819 CE
Breda

Het Bierhuis

Het Bierhuis

Van Goorstraat 5
4811 HH Breda

Publieke Werken

Publieke Werken

Sint Annastraat 12
4811 XK Breda

Cafe Stella

Bierbaronnen

De Beyerd

Aogse Markt

Boerke Verschuren

Slijterij Spraakwater

Restaurant De Boerenstampot

Tapasbar De Markt

Cafe 't Voske

't Poolcafe Breda

Brave Hendrik

De Huiskamer

Het Begijntje

Bier en Borrels

Mitra Van Dongen

Wijnbar Pinot

Markhoek

cafe Boeimeer

Lievense

Bruine Pij

Catch 22

Catch 22

Stedelijk Museum Breda

Dok 19

De Bommel

Beers & Barrels

Mitra Slijterij De Burcht

Bier & Borrels

Het Ginneken

Corenmaet

Old Dutch

De Mot

 

Pin It on Pinterest

Share This