Hoppige chocolade cake met blond bier

Gerechten met bier

 Bereidingstijd: 15 + 75 minuten.| 8 – 10 personen

Speciaalbier Recept Cake Paoter Gustaaf Eej Kul

Ingrediënten

75 gram roomboter
225 gram (donkere riet) suiker
2 gram zout
2 grote eieren (L)
340 gram bloem
8 gram bakpoeder (1 zakje)
140 gram pure chocolade
180 gram Eej Kul (blond bier van brouwerij Paoter Gustaaf)
Cakevorm 22 cm

 

Bereidingswijze

Zorg als eerste dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Haal hiervoor alles 30 minuten van tevoren uit de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden / 145 hete lucht. En kwast het cakeblik in met boter, en bekleed met bakpapier.

Splits de eieren en zet apart. Zeef de bloem met het bakpoeder en zet apart. Klop vervolgens de boter, suiker en zout zacht en romig met een handmixer, dit duurt ongeveer 10 minuten. Smelt ondertussen de chocolade in een pannetje op laag vuur (of au-bain-marie). En klop in een schone kom de eiwitten stijf.

 

Spatel de eierdooiers door de botermassa, en spatel hier vervolgens ook het bloem door heen. (Het mengsel kan een beetje korrelig zijn, maar dat komt straks goed) Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe en daarna het bier. Roer het beslag rustig door om te mengen. Vervolgens spatel je alleen nog de stijfgeklopte eiwitten erdoor. (niet meer roeren dan nodig is, anders verliest het beslag zijn luchtigheid.

 

Vul het cakeblik met het beslag en bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur en 1 kwartier. De cake is gaar als je er een (saté)prikker in steekt, en deze er weer helemaal schoon uitkomt. Laat de cake nog minstens 10 minuten afkoelen alvorens uit de vorm te halen

Recepten met bier

Brouwerij Paoter Gustaaf

Ge kunt ons volgen op social media!

Paoter Gustaaf

Speciaal bier van Paoter Gustaaf in uw assortiment?

 

Telefoon
+31624465432

Call Now Button
Are you 21 or older? This website requires you to be 21 years of age or older. Please verify your age to view the content, or click "Exit" to leave.

Pin It on Pinterest

Share This