Gesmoorde ribben met honing en Stout bier

Recepten met bier

Gerecht bier koken Gesmoorde ribben met honing stout ramses bieren

AANTAL PORTIES: 6 

BEREIDINGSTIJD: Prep: 3 en 1/2 uur Grill: 10 min 

Deze zachte en rijk in smaak in stout bier gebakken ribbetjes hebben een zoete touch door afwerking met honing. Serveer dit heerlijke gerecht met gebakken aardappelen, groene bonen en een salade.

Ingrediënten 

120 gram bruine suiker

1 theelepel peper

3/4 theelepel zout

3 kilo varkensvlees rug ribben

75ml honing

1 flesje Shire Stout (Ramses Bieren)

 75 ml azijn

1/2 liter barbecue saus

 

Bereidingswijze

1. Mix de bruine suiker, de peper en het zout: marineer hiermee de ribben. Leg de ribben aan de botzijde op een grillrek in een grote ondiepe braadpan. Besprenkel het geheel met honing. Mix het donker bier en de azijn en giet het rond ribben. Smeer hierna een deel van het biermengsel over de ribben.

2. Bedek het geheel strak met ijzerfolie en bak ongeveer 60 minuten uur bij 165 C°. Verlaag hierna de temperatuur tot warmte tot 120 C°. Bak de ribben nog 2 uur of tot ze lekker zacht zijn.

3. Bevochtig een keukenpapier (olijf)olie en gebruik een langwerpige tang om het grilrek hiermee in te smeren. Dep de ribben. Grill, bedekt, met middelmatige hitte gedurende 10-15 minuten of totdat ze bruin worden. Draai af ​​en toe en voeg naar behoeven barbecue saus toe. Serveer met de resterende barbecue saus. 

 

 

Recepten met bier

Brouwerij Paoter Gustaaf

Ge kunt ons volgen op social media!

Paoter Gustaaf

Speciaal bier van Paoter Gustaaf in uw assortiment?

 

Telefoon
+31624465432

Email
info@paotergustaaf.nl

15 + 13 =

Call Now Button
Are you 21 or older? This website requires you to be 21 years of age or older. Please verify your age to view the content, or click "Exit" to leave.

Pin It on Pinterest

Share This