Varkensrack met Bikse Tripel
Gerechten met bier
Chef: Chander Maas | Grand-café De Zwaan i.s.m. Bierbrouwerij De Roos anno 1877 | www.bierbrouwerijderoos.nl; www.grandcafedezwaan.nl
Bereidingstijd: 40 minuten | 4 personen
Ingrediënten
4x 250 gr varkensrack of varkens ribkotelet
15 gr boter
200 gr gerookte spek blokjes
1 ui in halve ringen
2 eetlepels bloem
1 eetlepel grove mosterd
2 dl runderfond
olijfolie
1 flesje Bikse Tripel
Bereiding
Bestrooi het vlees met peper en zout en laat olijfolie in de pan heet worden. Bak de racks aan beide kanten mooi bruin, haal ze dan uit de pan en leg ze apart.
Voeg in diezelfde pan de spekjes, gesneden ui, bloem en runderfond toe en blus deze af met de Bikse Tripel. Leg het vlees terug in de pan en laat deze 20 tot 25 minuten sudderen.
Voeg na 20 minuten de mosterd toe.
Lekker met gebakken bospaddenstoelen, aardappelgratin en snijbonen

Koken met bier
Brouwerij Paoter Gustaaf
Ge kunt ons volgen op social media!
Paoter Gustaaf
Speciaal bier van Paoter Gustaaf in uw assortiment?
Telefoon
+31624465432